Regenerativní zemědělství

Regenerativní zemědělství je oproti klasickému rozdílné v holistickém přístupu. Nespoléhá se na pěstování monokultur a jejich ošetřování chemickými hnojivy a postřiky, ale naopak se snaží o zlepšení zdraví a vitality půdy. Snaží se posilovat a obnovovat přírodní procesy v celém ekosystému, které napomáhají lepší životnosti příznivých mikroorganismů a hub. Tato činnost vede k pozitivnímu dopadu na celý přírodní ekosystém.

Jelikož vnímáme přírodu kolem nás, vyslyšeli jsme její volání a našimi produkty pomáháme půdě znovu růst.

Proč?

  • Pro lepší zdraví půdy
  • Potraviny budou zdravější díky zajištění optimální výživy rostlin. Svoji roli hraje i v dnešních dnech již vědecky podložený stres rostlin, který vyvolává nezdravá půda. Nedávné věděcké studie jasně dokazují, že chemická hnojiva neprospívají nejen půdě, ale i lidskému organismu.  Čím zdravější rostlina, tím zdravější jídlo.
  • Práce s vodou je naprostou nutností. Dobrá péče o vodu a její koloběh podporuje biodiverzitu, kterou naše krajina postrádá.
  • Změna klimatu. Půda postrádá CO2 a nemůže tak příznivě ovlivňovat klimatické změny. Regenerativní zemědělství hraje obrovskou roli při snižování emisí skleníkových plynů. Pomocí správných postupů jako je střídání plodin nebo omezení používání syntetických hnojiv, jsme schopni lépe vázat uhlík na půdu. Sekvestrace uhlíku  pak zlepšuje zdraví a odolnost půdy a vytváří správný základ pro budoucí produkci potravin.
  • Dodat život půdě je zkrátka nutnost a nejnovější věděcky podložené studie to jasně prokazují.

1.

zmírnění změny klimatu.

2.

Odolné potravinové systémy.

3.

Udržitelnost naši planety.